COTK

Meedoen aan het kampioenschap van Leeuwarden en bijdragen aan een goed doel?!

Wie of wat is het COTK?

De Commissie ter Organisatie van het Toernooi om het veldvoetbal Kampioenschap van de Gemeente Leeuwarden. Deze commissie is ingesteld door en valt onder de Vereniging van Leeuwarder KNVB Clubs. Dit is een koepelorganisatie, welke de algemene belangen van de aangesloten voetbalverenigingen in deze gemeente behartigt. Sinds 1936 organiseert het COTK het toernooi. Een aantal jaar geleden kwam het Jan Kostelijk- toernooi (zaal) eveneens onder de vleugels van de commissie.  Alle clubs uit de gemeente kunnen meedoen en strijden met hun eerste elftal om de kampioenstitel. Daarnaast wordt er jaarlijks een wedstrijd tussen de selectie van amateurvoetballers tegen de profs van sportclub Cambuur georganiseerd.

De missie van het COTK , onder het motto “De Sterken voor de Zwakken” is: het genereren van geld dat gebruikt wordt om instellingen te ondersteunen die zich  in de Gemeente Leeuwarden bezighouden met de zorg voor onze medemens met een lichamelijke dan wel verstandelijke beperking.

De jaarlijkse inkomsten uit entreekaartjes, advertenties en sponsoren van de gehouden evenementen bedragen de afgelopen jaren circa  15.000 Euro per jaar. Op basis van ingediende aanvragen gaat dit bedrag volledig naar zorginstellingen. Alle clubs verlenen belangeloos hun medewerking aan de toernooien.

De bijdragen aan de instellingen worden jaarlijks uitgereikt in de vorm van een cheque. Een prominent persoon uit  de sportwereld of politiek wordt  uitgenodigd om deze uitreiking te verzorgen. Een goed voorbeeld hiervan is een bedrag van maar liefst 1.800 Euro in 2014 voor  “ It Kampke/It Lytshûs”. Dit bedrag werd aangewend voor de aanschaf van een driewieler fiets ter bevordering van het bewegen en verkennen van hun cliënten.